Etiketter

, , , , , , , , ,

Igår kväll var vi på en högtidlig middag på logen dock inte på logen, utan på den loge som Rolf är med i. Till just den här träffen är damerna medbjudna vilket är trevligt. Femte december och lagom högtidligt, blir en fin start på julmånaden. Här har man en tradition vad gäller välkomstdrinken, det är nämligen årets årgångsglögg från Blossa spetsat med mousserande vin. I och med det blir det en ny smak varje år. Efter denna förfriskning var det dags för mat och menyn denna jul var följande.

Förrätt; Ansjovissill på bröd och det sköljdes ner med öl.

dscn8700-jpg1

Varmrätten blev; Chili, mango och vitlöksmarinerad fläskfilé. Rostad potatis och kryddsmör, grillad tomat. Dryck ett rött vin från Sicilien.

Dessert; Pannacotta med romrussin och ett glas Castillo de Gredes och naturligtvis kaffe.

dscn8698-jpg1

Ingen kväll utan underhållning, en mycket känd spanjor spelade ett fantastiskt stycke på fiol. Los Carlos eller Don Carlos eller kanske hette han något annat eller ville han inte vara med på bild.

dscn8704-jpg1

Mer seriöst var nedanstående. Årets musikstipendiater Emma Granstam och Erik Tengholm ett ungt par som studerar musik på Kungliga Musikhögskolan. Mycket begåvade och duktiga musiker som säkert kommer att gå långt. Att två trumpeter kunde trolla fram så vackra och ibland svängiga toner tillsammans, ja det är en konst. De blev även ackompanjerande av Ulf Johansson Verre en välkänd musiker och orkesterledare. Han började sin musikaliska bana i Lövånger där han började spela på trummor redan som sexåring.

Vi fick höra honom spela några vackra julsånger och till tonerna av ”Jul jul strålande jul”  fick vi även höra honom sjunga. Mycket stämningsfullt.

Men som på de flesta sammankomster fanns det givetvis lite tid för ”skvaller” runt borden. Med andra ord en mycket trevlig kväll.

dscn8705-jpg1

Annons