Etiketter

, , , , , , , , , ,

Igår blev det en tur till Enköping och vad gör man där om man får tid över. Ja är det sommartid kan man ju alltid ta en tur i de vackra parkerna som ju inte bara är rikskända utan faktiskt även Europakända. Så här en ruggig vinterdag lockar det inte speciellt mycket men det finns en sak som lockar oavsett årstid, konditori Drott. De gamla 50-tals konditoriet som ser nästan likadant ut idag som då. Samma smutsbruna tapeter och inte minst den stora tjockteven. Finns inte många sådana här fikaställen kvar i Sverige nu, Elsa Anderssons i Norberg var en favorit men det har ju brunnit ner. kakutbudet är väl inte jättestort men det som finns är stort och smakar bra. För vår del blev det, kaffe, Budapestrulle och Rolfs favorit Napoleonbakelse.

dscn8709-jpg1

Lite julstämning bjöds vi också på.

Mot kvällningen fick vi kärt främmande från Lappland, det var Inga-Märta och Leif från Risbäck som var på väg till sitt vinterviste i bland annat Frankrike. Alltid lika roligt när de kommer. Den här gången passade jag på att återigen göra de numera populära äppelrosorna med lite glass och garnering. De är goda, dekorativ och lätta att göra. Det är bara att skriva äppelrosor recept på Google så får man upp flera stycken förslag.

dscn8715-jpg1

Av någon anledning var jag trött idag, kanske berodde det på att jag somnade halv tre i natt?

 

Annons