Etiketter

,

Det lackar så smått mot jul, inte minst märks det på parkeringsplatserna de börjar bli fullparkerade tidigt på dagen. Vi tog faktiskt en liten shoppingsväng i går och det blev även en julklapp inhandlad. Lite överraskade blev vi allt av den fina inslagningen, till och med en gåvoetikett sattes fats på paketet. Det var många, många år sedan man var med om det.

dscn8719-jpg1

Ett vackert paket undrar vem som ska få det, ja det är klart jag vet ju men inte den tänkta mottagaren. Ska bli spännande att se om det passar. Det är lätt att man glömmer julens betydelse och faller i konsumtionsextas. Man får dock inte glömma bort att det finns många som är i behov av såväl mat som kläder och visst har vi lite vi skulle kunna bidra med. Min systerdotter i USA bidrar i ett projekt ”operationcareinternational”  just nu är det 15 000 behövande de hjälper där hon bor. När man köper skor till denna välgörenhetsinsats slipper man betala skatt m. m så priset blir billigare mot vad det egentligen kostar.

skor-jpg1

Här har hennes man varit iväg och handlat in deras bidrag, det blev en rejäl shoppingtur, många skor blev det men tänk vad skönt det känns att det finns folk som bryr sig. Just nu känner jag att om jag hade tillgång till några tusen reflexer så skulle jag gärna stå i utkanten av staden och dela ut. Här får man verkligen ha tungan rätt i munnen om är ute o kör efter mörkrets inbrott. Folk bara dyker upp, sneddar gator, springer över och inte minst cyklar över övergångsställena utan ljus. Ett under att ingen blir överkörd varje dag. Fast det är klart igår fick jag nästan en chock, det kom en dam gående på trottoaren med rejält synliga reflexer man blir ju helt stum.

dscn8723-jpg1

Och så är snön tillbaka.

 

Annons