Etiketter

Ja nu har jag använt ingredienserna jag visade igår men nog blev det mer av godiskaraktär än av kaka. Smarrig är den i alla fall.

dscn8778-jpg1

Inte speciellt svår att göra men av någon anledning blir aldrig mina kakor så perfekta som de är på de foto de visar med recepten.

dscn8779-jpg1

Jag har valt att ha kakan hel och skära bitar allteftersom jag behöver. Detta är en söt lite annorlunda kaka som är lämplig till kaffet men också efter en måltid. Vill man förstärka den lite går det ha en sked vispad grädde bredvid. Det fina med denna typ av kaka är att det räcker med den så de sju sorters kakor ni tänkt bjuda på kan ni ha kvar i frysen. Receptet kommer från tidningen  http://www.hembakat.se

20–25 bitar

200 g mörk choklad
100 g smör
3 ½ dl strösocker
4 ägg
1 ¾ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt

1 påse minimarshmallows, ca 280 gram

Chokladkrisp
200 g mörk choklad eller mjölkchoklad
100 g smör
7–8 dl Rice krispies

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält chokladen över vattenbad. Lägg i smöret och låt det också smälta. Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.

3. Låt blandningen svalna lite och tillsätt äggen, ett i taget. Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt. Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.

5. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt kakan svalna på ett galler.

6. Chokladkrisp: Smält chokladen och smöret över ett vattenbad. Blanda i Rice krispies och rör om. Bred blandningen jämnt över den kalla kakan.

7. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.

Ja det var väl här jag började fel, kakan var lite för varm, nu får den stå kallt och då blir fina bitar i morgon.

Med denna kaka kan ni hoppa över julgodiset. Möjligtvis för den blev bara för mycket, hellre Rocky road

 

Annons