Etiketter

, , ,

Kylan kvarstår men det kryper uppåt så sakteliga, ikväll var det bara -12 grader. Kallt är det i alla fall. Två av barnbarnen har spelat handbollscup, Kopparcupen i Falun i helgen, 179 lag sammanlagt så det var tufft. Men båda barnen gick till slutspel så det var spännande att följa resultatlistan på internet. Hur gjorde man innan man hade datorer för att få reda på saker och ting? Nu är de hemma igen vilket är skönt att veta med tanke på det trafikkaos som varit under helgen. Rolf har varit ute i mörkret på en kvällstur med vovven, nog är det nattsvart alltid. Tur att hunden har självlysande ögon och Rolf en rejäl pannlampa, annars hade de väl inte hittat hem.

dscn8976-jpg1

Efter promenaden blev det TV-kväll eller i alla fall en liten stund utan sport TV. Serien Delhis vackraste händer började ju förra söndagen, den är i tre delar och verkligen sevärd.

delhis-vackraste-hander

Som vanligt har man en fördel om man har läst boken, jag har skrivit om den förut. Här man man dock lyckats med inspelningen, fått fram kulturkrockarna, livet i Indien, bekymmer, synen på kvinnorna, barnarbete ja allt. Att det sedan handlar om en förvirrad svensk man som vid 52 års ålder upptäcker att det finns en annan värld än Skåne, ja det gör inte saken sämre. Humorn genomsyrar det hela så trots allvar blir det mycket skratt.

dscn8967-jpg1

Sugen på något gott gör lättaste efterrätten. Jag gör den i små engångsglas av plast, det blir snyggt, lättdiskat o lagom stort.

Ta och vispa 3 dl grädde ganska hårt och rör i 2 dl Nutella. Rör det till en jämn smet så det blandas helt. Lägg i glasen. Lägg gärna några färska bär på och strö över lite riven choklad alternativt finhacka mandel och rosta i en stekpanna och strö över.

Du får en 6-7 stycken beroende på hur fullt du fyller glasen, gott som dessert´ men även till kaffet.

Annons