Etiketter

, ,

Natten har varit lite stökig eftersom Rolf efter att ha varit hygglig nog att ta över min förkylning (bären varandras bördor) hade en tendens av att föra oljud. Hans snarkningar på grund av kraftig snuva ökade såväl i frekvens som i styrka. Strax efter klockan 03.00 gav jag upp, tog filt, kudde och surfplattan för att installera mig i ett annat rum. Därefter höll kommissarie Gently och hans assistent mig sällskap i över två timmar. Förutom att han inte ser helt oäven ut så är det en ganska underhållande serie, fylld med humor om man kollar ordentligt.

Väcktes med besked om att kaffet och dagens kryss serverades i köket och efter en sådan uppvaktning kände jag mig nödgad att följa med husse o hund på en 5 km promenad. Solen lyste, luften var klar och temperaturen låg på -5 grader. Enligt Rolf var det ”stugväder”, detta får mig alltid att spetsa öronen för då vet jag att han planerar att dra till fjälls.

dscn9078-jpg1

Den enda som gått på skogsvägen före oss var räven vilket gjorde att hunden var intresserad av att knata på rejält.

dscn9082-jpg1

Det går inte att ta miste på att han trivs ute i snön men tyvärr får han inte vara lös när vi går på vår lilla bilväg.

En liten bilrunda stod på tur förutom matinköp skulle jag hämta ljudböcker på biblioteket, bokleverans från Adlibris och lite annat smått och gott. Maten idag fick därför bli det enklast tänkbara, pizza.

dscn9088-jpg1

Inte färdigköpt helt och hållet. Nej det enkla kittet av deg och färdigkryddad tomatsås som idag till och med fanns på extrapris i affären. Skinka, ananasburk, tomat och riven ost fanns i kylen.

dscn9086-jpg1

Faktum är att det blev riktigt gott, tar fem minuter att göra, femton minuter i ugnen och tio minuter att äta. Kan det bli enklare, fast vi orkade bara halva så resten åkte in i frysen. Får tas till te nån dag.

Annons