Etiketter

, , , ,

Den här veckan är det vänliga veckan och mitt i alltihopa är det dessutom Alla hjärtans dag. Då gäller det att hålla tungan rätt i munnen så man inte säger vad som helst men man kan bli snäll så man blir larvig. Det sa i alla fall min moster när jag var liten och det tror jag på. Varje gång jag hör ordet larvig så tänker jag på Povel Ramel och hans visa om, Svante, Svante larvig och den handlar om en liten grabb som inte tycker om krusbär. Anledningen var att de sticker i munnen men jag kommer inte ihåg texten tyvärr.

Tillbaka till Alla hjärtans dag det är den dag då man skall skicka kort till sina nära och kära. Helst skall det vara blommor och choklad också. Det är inte så svårt att uppfylla men för egen del uppskattar jag det hellre någon dag där jag inte blir tillsagd via media att göra det. Det här året gjorde jag faktiskt ett eget kort till min syster.

img

Blev riktigt bra men så ska det ju skrivas och frankeras och inte minst postas. Inget av det blev gjort, fast det är ju tanken som räknas eller hur. Nu kan hon ju se det på min blogg så nu kan jag spara det till nästa år.

Det där med att ”Det är tanken som räknas” stämmer väl inte helt. Jag var på en föreläsning som gavs av Stefan Einhorn och han sa faktiskt att det talesättet är fel. Ganska förståeligt eller hur, jag menar ingen vet ju vad man tänker. Skulle någon ringa till mig och säga, ”jag tänkte i lördags på dig och att jag skulle ringt dig”. Jaha inte blir jag gladare för det och inte kände jag under lördagen att någon tänkte på mig heller.

Så det talesättet kan vi slopa för det är definitivt inte tanken som räknas det är handlingen. Men ändå kära syster jag tänkte på dig när jag gjorde kortet och nästa alla hjärtans dag ska du få det. Blev du gladare nu?

Annons