Etiketter

, , , , , , , , , , ,

Snart börjar bokrean närmare bestämt den 22 februari. Det är inte samma sak nu som det var för ett bra antal år sedan, då startade den vid midnatt det aktuella datumet. Folk stod i kö och det var ”full rulle” för att få tag i de viktigaste böckerna. Det kunde vara rariteter av olika slag eller halvfranska band. Det var tider det. Nu kan man förbeställa dem i god tid antingen direkt i affärerna eller på nätet. De kan komma hemskickade så det finns ingen anledning att köa vilket man förresten ogärna gör i dessa dagar. Bara tanken att ställa mig utanför en affär i centrum mitt i natten kan få mig att sluta läsa. Dessutom handlar fynden numera om att hitta de billigaste pocketböckerna. Bokhyllorna hemma och det är nio stycken är redan överfulla och kassar med böcker har skänkts bort så det är fullt så att säga. Pocketböcker kan man lämna från sig utan att ha dåligt samvete.

Men som det står i reklamen, ”Att läsa är att resa” så bokinköpen slutar inte de är lika viktiga som mat. Har inte läst igenom reabroschyrerna ännu men något skall jag väl finna.

De böcker som jag läst de senaste veckorna är.

tomma-luften

Tomma luften, en bok av Ann Cleeves  som skriver så fantastiskt om Shetlandsöarna. Den här gången är det midsommar och det skall bli en stor bröllopsfest. Garanterat mycket spänning och mycket skildring av öarna. Det är mer en spänningsroman än en deckare man slipper en massa otrevliga beskrivningar om mord och dylikt. Med andra ord man kan läsa den på kvällen och behöver inte ha lampan tänd när man skall somna.

slutet-pa-sommaren

En ny bekantskap nämligen Anders de la Motte vars bok, Slutet på sommaren visade sig vara en mycket bra. Jag har inte läst något av honom tidigare och var lite nyfiken, även den här kan gå under kategorin, spänningsroman. Egentligen en ganska fin men även dyster historia och man vill gärna sträckläsa den. Kan rekommenderas om man vill ha lite lagom spänning i tillvaron.

i-de-basta-familjer

Jag har läst en bok av Mats Olsson tidigare den var ganska bra så jag tog mig an även den andra som heter, Slutet på sommaren. I båda böckerna utspelas handlingen i trakterna runt Jonstorp och Höganäs, alltid mer intressant när det är platser man känner till. Huvudpersonen är en gammal journalist som numera lämnat sitt yrke men som har en tendens att alltid ramla in i i olika problem. En kriminalroman som även bjuder på kunskap över en liten bit av Skånes geografi. Lagom med spänning även i den och jag läste den på några dagar/nätter, lite av en bladvändare. Många fördomar känner man igen.

Nu får vi se vad som bjuds på rean.

Annons