Etiketter

, , , , ,

Tänk vad fort skvaller kan sprida sig, för ett antal år sedan tog det en vecka att få iväg ett brev till USA. Nu kan man sända meddelande på några minuter. Men snopen blev jag häromdagen när jag läste om att president Trump hade hållit ett tal i Florida och då hänvisat till ”se vad som hände i Sverige i går”. Det enda av vikt som jag visste om, var ju att vi var bjudna till ett par goda vänner på middag. Men hur i hela friden kunde han veta det??

Det var den viktigaste och senaste nyhet vi visste om så det var ju ingen tvekan om att det var den han hänvisade till. Jag är i alla fall tacksam för att han inte basunerade ut menyn också för det hade varit trist att veta den i förväg. Nu vet jag inte om han kommer att nämna den i sitt nästa tal men om inte kan jag berätta att vi fick.

img_20170219_182305-jpg1

Helgrillad vildsvinsfilé så där lagom, ljusrosa i mitten och mjäll så gaffeln gick rakt igenom. Till detta serverades en variationsrik sallad, krämig kantarellsås och smördegsgsinbakad spenat. Naturligtvis ett vin från vårt senast besökta vinområde i Italien Montalcino och vinet var en Brunello.

Nu skulle jag visat en bild på efterrätten som bestod av Pecanpaj med glass. Den var så god att jag glömde fota den.

img_20170219_181830-jpg1

Med trevliga gäster och i mysig miljö (mitt favoritställe när det gäller matsal) gick kvällen fort. Nu får vi se vad president Trump har att säga från Sverige nästa gång, kanske vet han redan att vi var ute o åt ikväll med ett av våra mysiga barnbarn. Det är i alla fall för mig kvällens viktigaste händelse.

Annons