Etiketter

, , , , , ,

Påskfastan startar den 1:a mars i år, då har vi 40 fastedagar framför oss eller om man ska vara noga är det 46 dagar. De extra sex dagarna räknas dock inte då de är ”icke fastedagar” det vill säga söndagar. Namnet Askonsdagen som ju är första dagen på fastan kommer från den katolska seden att strö välsignad aska på de botgörande besökarna, varefter de fick lämna kyrkan. De fick dock komma tillbaka efter absolution.

Askonsdagen har detta tema även i Svenska kyrkan, Bön och fasta. Det återinfördes 1983 efter att det varit borta sedan reformationstiden.

Sedan har vi ju det med att det idag är ”Semeldagen” och aldrig äts det så mycket semlor som denna dag. Tisdagen före fastan, jag kan ju förstå hur det är tänkt. För precis som när jag funderar på att banta lite så äter jag upp mig några dagar innan. Det känns liksom rätt på något vis även om det är ganska oklokt. Så varför inte äta några semlor innan fastan, fast jag får inte ihop det riktigt. Det är ju idag det är startskott för semleätandet så gillar man semlor får man inte vara för bokstavstrogen vad gäller fastetiden. Svårt det här.

Kan även meddela att den slaktade julgrisen nu är slut, det tog lite tid eftersom den har ätits i avskildhet. Detta med tanke på att jag annars kanske hade fått dela med mig.

dscn8915-jpg1

Rolf har väldigt bra smak vad gäller val av inköpsställe av smågrisar. Den här smakade betydligt bättre än de skivor av rotfrukter jag just nu tuggar i mig. Denna läckerhet tillsammans med örongodis, HOME FREEs CD Full of Cheer. (Naturligtvis present från min syster)

dscn8925-jpg1

Mysigare kan det inte bli. Har ni inte hört dem måste ni lyssna på detta lilla stycke, helt fantastiska.

Annons