Etiketter

, , ,

Nu har det varit grått, regnigt och blåsigt några dagar. Aprilvädret har kommit en månad för tidigt. Jag kände för något varmt och lite höstlikt vad gäller mat, så det blev ”Bulsa”. En hel stor gryta full, jag har dock lite svårt att få den bra mosad, tror det är lite för stora hål i min bulsastöt. Men jag minns att hemma hos min mormor så var det alltid min morfar som såg till att moset fick lagom konsistens. Idag råkade Rolf komma in i köket precis lagom för att hjälpa till och se det blev perfekt.

dscn9128-jpg1

Vid det här laget har ni väl fattat att jag pratar om rotmos men använt mig av det Blekingska uttrycket. Fördelen med rotmos är att man till skillnad från potatismos mycket väl kan frysa in det. Så trots att vi ja hunden hjälpte till lite, åt oss mätta idag blev det över till ytterligare tre middagar. Använder inget recept eftersom det är så lätt att göra det på känn.

Rotmos 6 – 8 portioner

Dela 5 stora morötter i små sockerbitsstora bitar, lägg dem i en gryta täck över med vatten. Hacka en purjolök fint och lägg i tillsammans med 1 buljongtärning eller fond. Låt koka 20 minuter tillsätt en grapefruktstor kålrot i lika stora bitar som morötterna. Låt det koka i 20 minuter till. Skala 1 kg mjöliga potatis och lägg i, häll på mera vatten så det täcker samt ytterligare 1 buljongtärning. När potatisen är klar mosa med potatisstöten tills allt är mosat, det ska inte bli så finmosat som potatismos.

Kokt fläsklägg, kokt fläskkorv eller varför inte stekt falukorv, så gott.

Det blev sedan en blöt promenad med hunden och jag tror att för en gångs skull så var han helt nöjd. Vem av oss som var blötast vet jag inte men mina kläder fick i alla fall hängas upp på tork. Han behöll sin päls på och torkade väl så småningom.

Under middagen fick vi ett meddelande från ett barnbarn, hon var på sin första praktikdag på en tidning. Det ingår i hennes utbildning men jag blev så snopen när hon sände över en artikel som kommer att tryckas i en tidskrift i morgon.

Första dagen och redan en artikel, vi blev inte bara imponerade utan väldigt stolta. Fast i ärlighetens namn kanske vi inte var så förvånade för hon skrev en härlig blogg förra året när hon var ute och reste i Asien. Samma humor återfanns faktiskt i artikeln. Hon kan hon.

 

Annons