Etiketter

, , , , ,

Det var väl ett trevligt ord, damsoppelunchdags inte riktigt korrekt att skriva så men det ser trevligt ut. Det är alltid trevligt med traditioner och aldrig för sent att skapa nya traditioner. Ibland kan man se en tidningsartikel där det berättas om damer eller herrar som under 30 – 40 års tid regelbundet har träffats. Det kan vara nån form av syjunta, bokcirkel, resor, matlagning och allt möjligt annat som man ägnar sig åt. I vilket fall är sådant alltid stimulerande och viktigt dessutom när man börjar bli äldre.

Vi är några som brukar träffas för en sopplunch med jämna mellanrum och det är alltid lika trevligt. För den som är värdinna för gången kan det kanske vara svårt med fantasi vad gäller soppa. Men det är inga problem även om det är i princip samma soppa kan kryddning och smak vara annorlunda. Idag fick vi en god, värmande och närande blomkålssoppa. Jag tycker det är egendomligt hur en grönsak kan smaka annorlunda när den förvandlas till en soppa. Blomkål är kanske inte min superfavorit vad gäller grönsak men som soppa blev den väldigt behagligt mjuk i smaken.

Blomkålssoppa garnerad med en kvist timjan i en vacker tallrik med mönster av Aquilegia Vulgaris dvs Akleja. Visst ser det såväl gott som vackert ut?

Till detta serverades pizzasnurror.

Pizzasnurror

  • 400 g surdegspizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 dl pumpakärnor
  • 2 tsk honung
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Pizzasnurror: Kavla ut pizzadegen till ca 30×40 cm. Bred crème fraichen över hela degen, strö på hackad rosmarin och pumpakärnor. Ringla över honungen. Vik degen dubbel och tryck till lätt. Skär degen i ca 2 centimeter breda remsor och tvinna dem. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Servera soppan med pizzasnurrorna.

Receptet kommer från ica.se. Jag gillade verkligen de här. De blev knapriga och pumpakärnorna så där lagom rostade. Goda att ha till det mesta dessutom lätta att göra. Pizzadegen kan man köpa färdig den finns i kyldisken. Skall nu testa dem på Rolf.

Annons