Etiketter

, , , , ,

Hur många gånger har man inte retat sig på det kokar över, potatis, grönsaker ja vad som helst. Ibland är det stört omöjligt att hålla en bra temperatur. Men det är faktiskt möjligt att kunna sätta på en kastrull potatis och sedan glömma bort dem, ja det vill säga under rimlig tid. Ibland läser jag så kallade hushållstips och en gång såg jag detta. När man skall koka exempelvis potatis, häll på vattnet och sätt på plattan. Därefter tar man, i det här fallet en träsked och lägger tvärsöver kastrullen och låter sedan locket vila på sleven.

Det blir det en glipa med luft och detta gör att det inte kokar över. Nu har jag provat detta under flera veckor och det har fungerat hela tiden. Perfekt.

Passade på att köpa en bok till eftersom det är bokrea, vi fick syn på den här.

En amerikansk förlust av Philipp Meyer. Jag tyckte om hans förra bok, Sonen. Tänkte att denna kanske håller samma klass. Enligt de som läst den skall det vara en dyster historia som inte är helt lättläst, välskriven och fängslande. Härliga naturskildringar och naturen samt stämningar tyckte jag man verkligen kände av i hans förra bok, Sonen.

Den här boken har jämförts med John Steinbecks mästerverk Möss och människor så läsvärd måste den ju vara ändå, vi får väl se.

Annons