Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Att läsa är ett stort intresse hos oss såväl Rolf som jag gillar böcker. Så pass mycket att det inte är någon idé att köpa några till oss, ofta får vi två av varje vilket är lite trist. Gladast blir jag när jag får ett stort papper utskrivet från datorn, då vet jag att det är ett presentkort på Adlibris. Just nu har jag dock en ganska hög stapel av böcker som väntar på att få läsas. Men det är klart det är inte bara böcker jag läser, ibland skummar jag igenom en och annan tidning också. Dom läser jag på surfplattan genom appen ”readly” det är ju perfekt då har jag tillgång till de flesta.

Extra glad blir jag på morgonen när sovrumsdörren öppnas och jag känner doften av kaffe, men just i det ögonblicket tränger hunden sig in först. Detta gör han av det skälet att han vill överlämna tidningen till mig innan jag får kaffebrickan. Det är så gulligt, en mysig hund med en salivblöt dagstidning hängande i ena mungipan. Jag förstår att vi säkert har lite olika definitioner på vad som är sött. Numera är dagstidningen inte så kul att läsa längre, det förekommer så mycket otäckt på alla håll i vårt land. Man funderar på om man verkligen bor i Sverige och så här mycket våld och kriminalitet ska vi väl inte acceptera.

Nej numera är det är så att man nästan tycker att reklam och räkningar som delas ut av Bring är bättre att läsa. Sedan får vi ju vanlig post med PostNord, fast det är sällan, mycket sällan. E-post, Messenger, SMS, Facebook, Instagram ja oändligt många sätt finns det att sända sina hälsningar på numera, alla lika opersonliga. Jag älskar när jag får ett vanligt kuvert med frimärke och handskriven adress. Vänder lite på det, kollar frimärket och undrar vem kan det vara ifrån?

Fick ett idag (de händer inte ofta) från min syster. Efter en närmast ritualliknande öppning fick jag fram ett brev/kort. Inte bara det att hon skrivit det för hand och postat det själv, hon hade även gjort kortet. Visst är det snyggt, lite föraning om våren. Det bekräftades i brevet för hon har påskliljor som blommar på tomten. Sände henne ett litet paket häromveckan med Kalles kaviar, Marabou mjölkchoklad, ansjovis och en bok. Ni vet det man längtar efter när man bor utomlands. Att hon uppskattade det tycker jag bekräftas av att hon sände och gjorde ett tackbrev. Tänk så lätt det är att göra någon glad och så sällan vi tar oss tid.

Annons