Etiketter

, , , , , , ,

Sov, du lilla videung,
än så är det vinter,
än så sova björk och ljung,
ros och hyacinter.
Än så är det långt till vår,
innan rönn i blomma står,
sov, du lilla vide,
än så är det vinter.

En mycket söt barnvisa av Zacharias Topelius. Men nu behöver inte ”viden” sova längre för våren är på väg.

Ett mycket suddigt foto men man ser dock att viden/sälgen håller på att spricka ut. Vi såg dem på vår förmiddagspromenad idag och kunde inte låta bli att ta några små kvistar med oss hem. Nu står de på köksbordet och talar omför oss att våren är nästan här. Idag har vi haft ett fantastiskt väder, blå himmel, kraxande kråkor och strålande sol.

Det var inte bara vi som njöt av vädret, när vi gick förbi en mycket fallfärdig lada satt det en liten katt i ett hål på väggen och njöt av värmen. Visst ser den ut att njuta men ändå vara på sin vakt, vi har ju hunden med oss. Njöt gjorde inte Rolf, barn och barnbarn igår när vi åt. Jag hade nämligen gjort Leilas nyttiga o goda glass.

Recept

2 skivade frusna bananer, blandas med 250 gram frusna gröna ärtor, 1/2 pressad lime och 2 msk agavesirap. Mixas ihop i en mixer så det blir slätt och serveras direkt.

Jag tog alla ingredienser och la i en mixer det blev en stor hård frusen klump. Flyttade till en annan matberedare/mixer men klumpen ville inte dela på sig. Jag delade till småklumpar men de hade samma vilja som den stora klumpen. Nu stod jag där med många små hårda frusna klumpar. Lät det halvtina och försökte igen och nu blev det en slät kräm. Lät den frysa lite men eftersom vi snart skulle äta hann det inte bli rätt konsistens. Serverade den som sås till vaniljglass och jag tyckte smaken var rätt OK Rolf, barn och barnbarn föredrog pecanpaj med vaniljglass. Vet inte varför men de trodde den var gjord av alger eller sjögräs, kan det bero på färgen?  Pliktskyldigast tog de en halv kaffesked med grön glass, så man kan väl säga att den är väldigt dryg eftersom jag fick nästan allt kvar.

Annons