Etiketter

, , ,

Ibland kan matlagning vara tråkigt, ja kanske inte matlagningen i sig men att hitta nya rätter. Jag har en tendens att låta samma meny gå runt, runt. Inte minst när barnbarnen kommer eftersom jag kör en eller två rätter jag vet att de gillar varje gång. Så ofta att de säkert har börjat ogilla den för länge sedan men artiga som de är så säger de inget. Med andra ord det är dags för skärpning. Rolf är tålig och skulle äta samma mat tre, fyra dagar i rad utan att säga något fast det är väl inte riktigt sjyst.

Sedan är det ju det där med att läsa de senaste rönen vad gäller vår föda. Rågbröd är bra när man har magbesvär, nej visst det var ju flera år sedan. Det är linfrö som är bra för magbesvär men nej nu kom jag på krossade linfrö är riktigt illa att äta. Just nu är ägg nyttigt så det försöker jag äta tills det blir onyttigt. Grapefrukt är bra nej det är fel inte om man äter hjärtmedicin. Ja så där kan man hålla på.

En sak vet jag, kyckling skall man vara väldigt försiktig med, något jag kan intyga är sant. Har man legat på sjukhus två gånger för att ha fått campylobakter efter att ha ätit kyckling, ja då är man försiktig. Nu är det ju så att jag har en rätt som jag tycker väldigt mycket om, Grönpepparkyckling. Lagar gärna så att det blir två omgångar av den och då är jag där. Tänk om den delen jag sparar blir dålig? Så här gjorde jag idag. Kasslern fick bli kyckling, det går om man inte visar det för någon.

De hade vinmarinerad kassler till bra pris på ICA och även färskost på burk.

Myskvällskassler.

Ta 100 gram smör, 1 msk dijonsenap, 4 msk soya Kikoman, 3 dl grädde, 1 burk färskost med valfri smak (jag tog Philadephia med örter och vitlök)låt det sjuda några minuter. Skiva kasslern tunt och lägg skivorna vikta i en ugnseldfast form, häll på såsen och några bitar finhackade soltorkade tomater.

Serverar man den med kokt mjölig potatis, grönsallad och lite baguette med en god ost, ja då har man en riktigt god ”myskvällsmiddag”. För sig själv eller med släkt och vänner. Här behöver man inte vara rädd för att den skall bli dålig om man får över till en omgång till, för det blir inget över.

Annons