Etiketter

, , , , ,

Som vanligt när solen skiner blir jag sugen på inomhusarbete, fast idag klarade jag av att vara såväl inne som ute. Bakat blev det dock, Prästens bröd som jag kallar det skrev jag ut receptet på förra sommaren på min blogg, under fliken recept. Det blir fyra bröd på ett halvt hekto jäst. Barnbarnen gillar inte frukt i maten. Tror det är ett men från när de köpte vaniljglass med gröna ärtor i när de var i Thailand, det kom lite som en chock för dem.

Som tur är så är sonhustrun artig och tar pliktskyldigast emot ett, även hon är lite avvaktande. Det tror jag beror på att jag förra gången hon fick ett tog fel på bakpapper och smörgåspapper. Smörgåspappret satt nämligen fastklistrat under brödet när hon fick det. Hörde från säker källa att det varit lite segtuggat. Försäkrade dock att det idag var helt pappersfritt.

Det bästa med det här brödet är att man kan leka lite med ingredienserna, idag hade jag inget rågsikt så det blev vetemjöl med fullkorn i stället. Likaså blev det ett paket sukat, det gav lite sötma eftersom brödet vare sig innehåller socker eller fett. Ett hållbart och nyttigt bröd och när jag tänker på kostnaden, vinner det onekligen. För någon vecka sedan var jag på ett ”hembageri” av det bättre slaget och köpte nötlimpa. Vill inte säga vad det kostade men det var inte billigt och inte lika gott.

Så nu på kvällen är jag nöjde med brödbak och nyttig promenad i vårvädret för nu är det snart vår på riktigt.

Måste avsluta med en faktiskt rolig historia jag läste idag. Så här blir kommunikationen med dagens teknik om man är smart.

Satt med sambon i soffan, jag såg på TV och han lekte med sin mobil.

Plötsligt plingade det till i min mobil som låg i köket och jag reste mig för att gå och kolla vad det var.

Läste på displayen ett sms, när du ändå är uppe o går kan du väl ta med dig chipsen till soffan.

Annons