Etiketter

, , , ,

Nu märker man att våren verkligen har kommit, det har varit en helg med strålande solsken. Vi har nosat runt i backarna men några blåsippor har vi inte sett ännu, däremot har de börjat blomma i Västmanland. Ett annat vårtecken är det här.

Fast ett tecken man gärna varit utan. I går när Rolf tog sin morgonpromenad med hunden såg han att åkern hade haft besök av vildsvin. Här syns det kanske inte så mycket men det är å andra sidan bara ett av de ställen de bökat runt på under natten. Vildsvinen är ju egentligen ganska skygga djur och visar sig oftast under skymnings -och gryningstimmarna. Problemet är att de livnär sig gärna på rötter, potatis, daggmask, sniglar med mera. Detta finns att tillgå på åkrarna och är anledningen till att de gärna härjar runt där, stackars de bönder som råkar ut för deras skövling. Förra året var det upp till nitton vildsvin här, vi får hoppas de har flyttat i år.

Hunden har haft en jobbig eftermiddag/kväll han är ganska bortskämd och avundsjuk när det gäller andra hund. Främst om de är små annars är han ganska feg. Idag har vi nämligen varit hundvakt till den här lilla sötnosen.

Smidigt med en hund i den storleken och inte drar han omkull mig när vi är ute. Ganska söt och väldigt trevlig men för husfridens skull lämnade vi tillbaka honom när hans matte kom och ville ha hem honom.

Rolf har ägnat helgen åt läsning, ofta har han suttit tyst men ibland har han skrattat lite så boken har nog tilltalat honom. Jag skall presentera boken i morgon, och jag väntar med spänning att det skall bli min tur att läsa den.

Annons