Etiketter

, , , ,

Under ett antal dagar har jag haft ett väldigt trevligt sällskap på mina hundpromenader. Det är inte vem som helst utan Reine Brynolfsson, det är riktigt lugnande att promenera och samtidigt höra honom småprata. Eller ja han småpratar inte direkt utan läser högt ur en bok. Inte heller går han bredvid mig för där går oftast Rolf. Men i mina öron hör jag hela tiden Reines lugna stämma  läsa ur ”Lyckohjulet” av Ramona Fransson.

Har inte läst något av henne förut (tror jag) men nu har jag fastnat för hennes böcker och har inte mindre än tre reservationer på gång på biblioteket. Det är ganska snälla detektivromaner och man får följa kriminalaren Greger och hans kollegors arbete på västkusten. Inga som helst våldsamma historier och just därför är Reine Brynolfsson med sin röst den idealiske uppläsaren. Han har en så mild och samtidigt fängslande stämma men så är han också en skicklig skådespelare denne man. Faktum är att han även har titeln röstskådespelare men vad jag inte visste var att han också har tecknat serier. I ”Svenska serier” nummer 2 hade han med en serie som hette; Albin Lindblad. Såg dessutom att han har läst in ett väldigt stort antal böcker så promenaderna är räddade ett tag framöver. Nu undrar jag bara, läser jag boken för att jag gillar Ramona Franssons författarskap eller läser jag den för att jag gillar Reine Brynolfssons röstskådespeleri?

Ja det är frågan.

Annons