Etiketter

, , , , , ,

Idag har det verkligen varit vårväder, upp mot nio grader och Hacke Hackspett har passat på att njuta av de sista resterna från denna vinters måltider. Rolf och grannen har sågat ner lite träd, så nu är veden räddad för de närmaste två åren. Det är onekligen skönt att värma sig framför en brasa när det blåser kring knutarna. Nu går vi dock mot varmare tider vilket har märkts idag, vi passade på att sitta ute och njuta av solvärmen en stund.

En långpromenad med hunden och därefter kaffe tillsammans med en grannfru, ja tiden flög iväg. Plötsligt var det dags för middag, jag förstod det eftersom Rolf lite försynt frågade; vad bjuder du på idag? Middag, ja jag hade faktiskt tänkt göra det lätt för mig, en färdig fisksoppa och i den lägga lite lax. Men för att göra den mer matig rev jag ett par morötter och fräste mjuka i lite smör, ingen lax i frysen men väl en portion torskfilé. Nåja man kan ju inte komma ihåg allt. Så fram med ”soppåsen” fel igen. Det var inte soppa det var pastasås!

Något snopen insåg jag att det där med fisksoppa kunde jag glömma. Det fick bli en påse Abba citronsås, smörfrästa morötter, en bit torskrygg i småbitar, en halv fiskbuljongtärning. Efter att det kokat ihop hällde jag det över pastan och för att få det att se lite mer genomtänkt ut offrade jag lite Kalixrom på toppen.

Faktum är att det var riktigt gott, kanske doftade det lite väl mycket citron när det var klart men det försvann efter en stund. För att försäkra mig om att Rolf skulle bli riktigt mätt och inte lägga märke till skillnaden mellan Fisksoppa och Pasta med citronsås blev det en liten hemlagad Semla. Dock utan florsocker nån måtta får det vara.

Annons