Etiketter

, , , , ,

Den här helgen har gått åt till födelsedagsfirande, visserligen var det inte jämt årtal men i alla fall. Man ska ta tillvara alla glädjestunder som finns. Ja det var inte jag utan Rolf som fyllde år och jag uppvaktade honom på morgonen genom att gå ut med hunden så att han fick sovmorgon. Rolf alltså inte hunden. På eftermiddagen blev det fika med ett par grannar/goda vänner vilka även de gav honom en present. Jag tyckte nästan det var synd att öppna paketet för det var så vackert och visst är det roligare så länge omslagpappret är kvar, då finns det utrymme för fantasier.

Fast det är klart ser det ut så här kan man väl nästan gissa vad det innehåller, inte är det strumpor i alla fall.

Det här är en ganska nyskriven bok av Lars Lambert och Helena Harnesk, hon har skrivit ganska många böcker om just Uppsala. Hon är väldigt kunnig såväl historiskt som geografiskt vad gäller staden. Detta är inte en bilderbok med lite text utan den har ett litet annat innehåll för att vara en beskrivande bok om en stad.

Alla tiders Uppsala, syftar inte på att det är en ”häftig” stad utan på dess fantastiska historia genom åren. Om jag inte har fel så anlades staden runt år 1164 efter att landet blev kristnat. dock var namnet Östra Aros från början. En intressant bok och en ypperlig present till någon som har anknytning till staden eller är historieintresserad. Nackdelen är att nu är Rolf upptagen ett bra tag framöver och jag får väl prata med hunden. Vem av de två som uppskattar det mest vågar jag inte gissa.

Naturligtvis stod bror och svägerska för den traditionella buketten, ”Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan” osv. Fast om den var så enkel vet jag inte. Jag är fortfarande lite tveksam till det här med internet, postlådan hade väl inte så mycket ”grattiskort” däremot via Facebook, sms och mail. Nja jag vill gärna ha riktiga kort och så måste vi ju ta tillvara arbetstillfällena på posten.

Annons