Etiketter

, , , , ,

Idag blev det en stressig dag, sakta men säkert har dagens datum kommit och därmed även mitt tandläkarbesök. Jag har en väldig ”tandläkarskräck” och hur det är kan endast de som lider av det förstå. Som tur är hittade jag för ett antal år sedan en kvinnlig tandläkare som verkligen förstod hur jag kände, för första gången kände jag mig lite lugn när jag besökte hennes mottagning. Men så kom den dag då hon beslutade sig för att gå i pension, mycket tidigare än vad jag hade beräknat för henne.

Jag fick en annan tandläkare, tilldelades en äldre utländsk man, gissa om jag var skakis. Det visade sig vara en fullträff, förutom att han var skicklig var han även otroligt sympatisk och pedagogisk. Jag har dock en tendens till att ha otur i en del saker, så även efter några år beslöt även han sig att dra sig tillbaka. För mig var det inte samma sak med mina tänder går det inte att dra sig tillbaka. De har en tendens att göra sig påminda och det här senaste kvartalet kan man undra vad jag har gjort för ont. Inte mindre än tre tänder visade sig ha fått nån form av fraktur och dessutom tappat sina lagningar. Tror inte det beror på vad jag äter, en gång var det knäckebröd, en gång en banan och tredje gången tandborstning.

Idag var dagen då jag för första gången skulle träffa min nya tandläkare och plågoande, även denna gången visade det sig vara en äldre, utländsk man. Jag förvarnade honom genom att tala om att jag tyckte väldigt illa om såväl hans yrke som arbete. Måste säga att han tog det bra. När vi pratat en stund sa han att jag inte behövde oroa mig för när han var klar med mina tänder skulle jag snudd på älska honom?? Undersökning, röntgen, visning av alla röntgenbilder och förklaring av dessa. Sedan gick han igenom bilderna tand för tand och berättade vad han planerade för åtgärd för de som var aktuella för det. Ytterligare undersökning av tänderna, planering för återkommande besök och hur lång tid varje behandling skull ta. Därefter klart. När jag kom ut i friska luften tänkte jag men hur är det, har jag varit hos tandläkaren eller? Så proffsigt besök att jag inte ens märkte att jag var där, tror han hade rätt jag älskar honom redan.

 

Annons