Etiketter

, ,

Nu blir det en kopp te för att smälta alla dagens intryck. Jag har nämligen varit ute på en långresa närmare drygt hundra mil. Den startade i Kampala i Uganda därefter besökte jag fyra nationalparker för att slutligen återkomma till Kampala. En sådan tripp tar på krafterna. Om sanningen skall fram så började det med att ”Damklubben” hade träff denna gången var vi 24 personer och vi började med en middag. Först ett glas vin sedan sallad och en ljuvlig torskrygg med ugnstekta grönsaker små potatis och hollandaise, kaffe och kaka. Efter ett par timmars tjattrande fick vi lyssna på ett föredrag av Katharina och Håkan Lanshammar. ”En resa i Uganda – Från Myllret i Kampala till lugnet hos gorillorna i de dimhöljda bergen”.

Många minns väl Dian Fossey som arbetade med Bergsgorillorna hon skrev även en bok om detta arbete.

Det har även gjordes även en amerikansk dramafilm 1988 om hennes arbete bland gorillorna i Rwanda ett land som ligger granne med Uganda. Dian Fossey som ägnade tretton år av sitt liv med att forska på gorillornas liv och leverne. En hängiven etnolog som mördades i Rwanda 1985 endast 53 år gammal. Det har även gjorts en opera om Fossey, som hade premiär våren 2006.

Ikväll fick se fantastiska bilder från bergen och på gorillorna, bland annat på en stor mäktig ledarhane som jag inte skulle vilja möta men på nästa bild satt han och lekte med en minigorilla så han var nog snäll ändå. Fantastiska fåglar, lejon, geparder ja en otrolig samling djur i sitt rätta element, då blir det foton kan jag lova. De var så vackra att jag gärna skulle ha dem som tavlor. Förutom god mat, trevligt sällskap så är ett proffsigt och intressant föredrag en höjdare, var riktigt matt efter att ha fått följa med på en sådan resa även om det var sittande i en skön stol.

 

Annons