Etiketter

, , , ,

Då var det dags för en tur uppåt landet och jag kände mig lite nyfiken på hur väder och vind eller snarare naturen skulle skifta under resans gång. Vi startade i Uppland där krokus, blåsippor med flera arter blommor som bäst.

Nog ser man på bilden att även åkrarna börjar anta en grönare färg.

Efter E  4:an i höjd med avfarten till Älvkarleby, där den kinesiska anläggningen (som jag fortfarande inte besökt) lyser lika grå som vägkanterna.

Även i Sundsvall är det helt snöfritt och man kan ana små knoppar på träden. I bakgrunden syns den relativt nya bron.

Så har vi kommit till Helgum där man hälsas välkommen av en höna och det beror inte på att det snart är påsk. Där ville hunden och Rolf stanna och ta en fika.

Det blev en liten promenad efter Faxälven som nu är helt isfri.

Mellan Resele och Hoting är timmeravverkningen i full gång och snön är i princip helt borta.

Nu har vi kört förbi Dorotea och kommit ända till Tvärsele det är ungefär åtta mil från Dorotea. Nu kan man se att vi kommit högre upp och att det finns lite snö kvar. Nu är det bara en halv mil tills vi har nått vårt mål.

Tänk vilken skillnad på den sträcka av fem kilometer. Idag snöar det rejält och det är ganska grått, riktig vinter med andra ord. Tänk vilka skiftningar det är i naturen i vårt avlånga land. I Mellansverige och söderöver har vi börjat plocka vårblommor och häruppe är snöskottningen i full gång. Otroligt.

Annons