Etiketter

, , , , , , ,

Påskafton i fjällen och strålande sol, skare på snön och bara några grader kallt det kan väl inte vara bättre. Ja en sak kanske hade varit lite bättre och det är att jag inte skulle tagit fel på dag. Har hela dagen trott att det var långfredag men Rolf upplyste mig lite försynt att det var Påskafton. Insåg att jag kanske skulle trolla fram nån form av påskmat, som tur var hade jag lite förberett så allt ordnade sig. Innan det var matdags hade vi planerat att vara med på pimpeltävling.

Den ägde rum på Makkes tjärn och vi var nog runt 50 -60 personer den var till för boende i byn. Tjärnen är väldigt djup så det är inte lätt att veta hur lång lina man ska ha. Sedan gällde det att ha avstånd så man inte lurade fram nån fisk åt någon annan. Nåväl det hela höll på i två timmar och jag satt troget och stirrade på mitt lilla spö.

Bachus hittade visserligen en kompis som han busade lite med men mest visade han tydligt att det var långtråkigt.

Efter det att vinnare utsetts, en fick en röding och en annan en abborre, serverades det varma nygrillade mackor och kaffe. En trevlig dag med andra ord.

Väl hemkomna blev det en skotertur upp på Lövsjöfjället, ganska så guppigt bitvis. Men när man väl kommit upp på högplatån har man en otrolig utsikt.

Ja en härlig dag och man sover gott efter så mycket frisk luft. Egentligen skulle man nog bo häruppe i fjällbygden långt från stress och jäkt. Sitta på farstutrappan o dricka kaffe och äta hembakt tunnbröd och skorpor som grannen har bakat. Kanske läsa en papperstidning i stället för surfplattan?

Påskmat blev det och vi njöt även av påskblomman som Rolf fick på sin födelsedag och som fick följa med till fjälls.

Annons