Etiketter

, , , ,

Just nu verkar det vara långt till våren, idag har det blåst nordan och varit riktigt kallt. Sådana här dagar längtar jag efter sol och värme. För att dämpa denna längtan passade jag på att laga en thailändsk soppa, Tom Kha Soup.Den är lätt att göra i en snabbvariant från Santa Maria.

Receptet till Tom Kha Soup står på kryddblandningen men sedan lägger jag till 2 hackade tomater, 5 skivade champinjoner och 1 fint riven morot. Den blir lite lagom stark men med gott bröd och kall dricka så är det förträffligt en kulen vårdagskväll.

Problemet är att det är jag som gillar denna variant av mat, Rolf får precis som olydiga barn förr i värden, lägga sig hungrig.

Jag har även hittat något som är både gott och magert, Snackgurka.

Så där lagom stor att ha som lite kvällsgott till TV-n tillsammans med morötter och god dipp.

Längtar även ni till värmen kan jag tipsa om ett bra ställe, detta huset ligger i en liten fiskeby och där bor väldigt mycket skandinaver.

Ett lugnt ställe inga stora hotell, inga barer och ingen shopping. Perfekt för 1-2 månaders rekreation. Det är ledigt för uthyrning under ett par höst -och vårmånader, vill ni veta mer skriv bara en kommentar.

 

Annons