Etiketter

, ,

Så var det dags igen för april månads lunch, egentligen äts väl lunch varje dag men då oftast utan underhållning. Som vanligt eftersom det är torsdag så serverades det en riklig sallad, ärtsoppa samt pannkakor med sylt och grädde. För att säkerställa ett högt kaloriintag bjöds det även på kaka med souercreme. Med andra ord blev vi något mätta. Det var El Sistema som tillsammans med Trio X, se bild, bjöd på dagens underhållning.

Det blev en blandning av okända och kända sånger, förskolebarnen hade sina egentillverkade fioler och de från årskurs ett har börjat använda riktiga stränginstrument. Det blev sånger om markiser, flugor, tjurfäktare och blomsterängar. De är förutom att de sjunger bra mycket söta att se på eftersom de lever sig in i sina framträdande så härligt.

Det blev även en sväng in till en affär med hundtillbehör, är nämligen på jakt efter magert hundgodis. Vovven får lite godis i en boll varje kväll och den ritualen glömmer han aldrig. Han kan ju dessutom räkna till två så två gånger får det bli. Nu har han en tendens att ”tjocka” på sig så magert godis lär det bli framöver. Jag hittade en sort som inte innehöll socker eller fett och enligt reklamen var mager, nyttig och hälsosam.

Han reagerade i motsats till vad jag gör när jag får magert och sockerfritt, visade en otrolig förtjusning över det nya födoämnet. Det var så gott att han letade fram soppåsen och rev sönder den, detta för att få nosa på de plastbitar jag klippt bort från godispåsarna. Vi har helt klart olika smak.

Annons