Idag är det första maj och därmed är det offentliggjort i hela vårt avlånga land att våren har kommit. Den kan dock se och kännas lite olika beroende på var man befinner sig. I norr är det fortfarande snö och kallt, i Skåne blommar magnolian som bäst just nu. Det lär vara nån gång på 700-talet som man började elda 

brasor på våren, mest längs kusten. Fast det var i syfte att hålla onda andar borta från vårt land, vi eldar fortfarande brasor på valborgsmässoafton. Men det är för att fira vårens ankomst det onda tycks komma in i vårt land vare sig vi eldar eller inte.

Här njuter hunden av en majbrasa fast i sanningens namn är det snarare vårstädning i trädgården. Nu gäller det att ta bort vissna löv, torra grenar och klippa ner gamla buskar. Ge plats och snygg inramning till alla nya växter som dyker upp. Jag blev lite förvånad idag när jag såg de här söta tulpanerna, trodde inte de skulle komma igen. Det är några lökar jag köpte i Amsterdam för två år sedan.

Det var ju roligt att några överlevde för jag köpte ganska många, tyvärr på fel ställe. Turistshopparna är inte de bästa vad gäller kvalité. Så ” Sköna maj välkommen” och vi får hoppas det blir en bra månad för alla. Rolf gillar det i alla fall för just nu sitter han i skogen och väntar på något, det är ju start för bockjakt vad gäller rådjur idag.

Annons