Etiketter

, , , , , , , ,

och så finns det middagar. I och för sig är det alltid roligt att bli bjuden på middag, det är lika spännande varje gång man går bort. Olika människor har sin stil och sin mat, som tur är. Jag är väldigt svag för det rustika och gärna tillagat med egna råvaror det ger ofta en genuin känsla av hemtrevnad. Nu har vi varit på en middag alldeles nyligen och ni som följer min blogg känner nog igen lite av inredningen. Vi var några som blev bjudna med anledning av den bok jag skrivit om tidigare.

Har nämligen haft förmånen att få läsa manuskriptet under pågående arbete. Nu när den är klar måste jag säga att den är lika intressant för alla som vill läsa om natur och häftiga bedrifter, man behöver inte vara jägare eller viltforskare. Slutsatsen när man läst färdigt är att katter har nio liv och Finn Sandegren har minst tio.

Före middagen serverades en drink med kombinerad tilltugg och förrättsbuffé. Värdinnan gör en röra med hemrökt/fiskad abborre som smakar som en dröm. Därpå blev det naturligtvis mera av gårdens egna råvaror, hembakat bröd av olika slag, grillade filéer från flera sorters vilt, smakrika såser och sallader. Även om jag försökte äta som korna, idissla så det varar länge men så har jag ju inte fyra magar, så till slut blir jag obönhörligen mätt.

En av gästerna var en mycket intressant person, ni känner säkert igen Mr Aktuellt, Sven Strömberg. Han har även varit korrespondent i Washington, London och Tokyo. Det skulle ta flera sidor att berätta om honom, själv berättade han lite på kvällen om vad han varit med om i sitt arbete. Inte utan att jag funderar på hur dessa korrespondenter kan sova på nätterna med tanke på vad de varit med om och har sett. Ett tips till TV vore att göra en programserie om de korrespondenter som gått i pension, tänk vad de har att förtälja.

Vi fick en smarrig efterrätt men vi fick även kaffe och så fick vi detta. Ser ut som en tvättsvamp eller några växande bakterier. Vad det är? Gissa, jag berättar det i morgon.

Annons