Etiketter

, , , , , , ,

Somnade vid kl. 23.30 igår kväll och vaknade kl 04.00 i morse. Det kan tyckas lite tidigt men min kropp verkar inre förstå signalerna från ”mat-och sov klockan”, ni vet den som finns i sagoboken Nalle Puh. Det var så fantastiskt fint och ljust ute att det inte verkar spela någon roll om man är uppe dag eller natt. Däremot så är det väldigt lite fåglar i år, vi brukar ha fullt i alla holkarna i träden men i år är flera tomma. Det märks faktiskt på styrkan vad gäller fågelsång. Idag var det bara en sak på vår agenda och det var att vi skulle hämta vår ”Solventilator” skall bli roligt att se hur och om den kommer att fungera. På vägen dit körde vi förbi flera gula, vajande åkrar.

De är som vackrast just nu och jag kan inte se mig mätt på dem. Dessutom är det ju Nationaldagen eller som jag säger Svenska Flaggans dag.

Vad kan bättre passa till de gula fälten än vår vackra fana mot en klarblå himmel. Rolf försäkrade sig om att den skulle vara uppe i tid. Vilket den var. Egentligen hade jag fullt upp under dagen men allteftersom tiden led och det drog ihop sig för eftermiddagskaffe kände jag plötsligt. Nej det är ju den 6:e juni och det går inte att vara utan en respektabel kaffestund. Kollade klockan den var halv två, skickade sms till grannen och frågade, snabbkaffe klockan halv tre?. Fick svar ja. Snodde snabbt ihop några muffins, fyllde kaffemaskinen, dukade ute och sedan klart.

Såja då blev jag nöjd, en bukett syrener blev kronan på verket, de påminner om skolavslutningar och doftar dessutom så gott. Muffinsen förvandlades dock till någon sorts tårtbakelser, kan ju inte fira nationaldagen med bara muffins.

Så fick jag då ett litet kafferep med stil och jag blev nöjd för är det något vi skall fira och glädjas åt är det vår fantastiska natur, vara stolta över vår fana och vår nationaldag.

Annons