Etiketter

, , , , , ,

När försommarvädret inte är direkt försommarväder, ja då får man hitta på något annat att roa sig med. Man kan till exempel ta bilen för att åka och hälsa på Rolfs bror och hans fru. Egentligen fyller hans bror år den 17:e juni men eftersom vi inte är hemma då är det bästa att passa på medan vi kan. Fast det riktiga skälet är ett helt annat men det berättar vi inte för dom. Det är nämligen så att vi ibland blir serverade

stekt mälargös och det är så fantastiskt gott att vi utan vidare skulle kunna åkt minst tio mil till. Att man därtill får äta lunch i en trevlig miljö förhöjer ju det hela.

Hittade ett recept som jag inte kunde låta bli att prova, passade bra just nu när sparrisen är som finast.

Smakrik ugnsrostad sparris. recept

Bryt av det nedersta på en bunt sparris och lägg det i en plastpåse och häll över ett par matskedar olja. Krama påsen lite så all sparris får olja på sig. Häll sedan i lite havssalt, finhackad vitlök, lite salladskrydda och 1 msk riven parmesan. krama runt det igen och avsluta med 2 msk Panko (som skorpmjöl men grövre). När det fått fäste lägg sparrisen på papper på en bakplåt, 200 grader C och cirka 20 minuter, kolla så de inte blir brända. Gott som grönsak till kött, fisk eller till grillat ja till det mesta.

OBS, bilden är tagen innan sparrisen varit i ugnen.

Ikväll är det fotboll på TV, säg när det inte är det. Men ikväll betyder det att jag kan ägna mig åt min bok som jag tänkte läsa ut i helgen.

Jo Nesbo, Midnattssol, en liten annorlunda bok för att vara skriven av honom. Inte så tjock heller så perfekt sommarläsning. Jag tycker att hans böcker annars är lite mörka och dystra men spännande. Blev därför överraskad när jag började läsa denna. Mycket humor och även lite av kärleksdrama. Dessutom får man lära sig (om man inte vet) lite om laestadianer, dess tro och leverne. Lite av den samiska kulturen skymtar till då och då. Den handlar om en ensam man och om att jaga och blir jagad. Kan helt klart rekommenderas att ha på lager för en regnig sommardag.

Annons