Idag gör jag ett litet uppehåll i kyrkvisningen till förmån för midsommarafton. Detta magiska dygn när allt kan hända, sägs det. Vi vaknade i alla fall upp till en förvånansvärt solig förmiddag, ja faktiskt vi sov länge. Det blev en dusch och hårtvättning, när jag var klar hade Rolf börjat med dagens trädgårdsprydnad. En liten midsommarstång eller majstång om man så vill. Det senare namnet har den fått för att man ”majar” stången vilket är detsamma som att löva den.

Visst blev den fin och lagom stor, när detta var klart var det dags för en sillunch.

En sillunch innefattar förstås sill och här fick vi prova något nytt, blåbärssill.. Den var naturligtvis mörk i färgen, lite besk men smakade fint av blåbär.

Ja det är den lilla mörka klicken längst upp på tallriken och efter ytterligare lite små varmrätter var det dags för dagens klo, jordgubbstårta. Vad vore midsommar utan detta, dessutom kom de från Finnerödja.


Måste ju prova båda sorterna och efter detta var vi något mätta men nöjda. Så kvällens middag fick bestå av något enkelt, just det

Jordgubbar. Trots hot om regn och blåst fick vi en solig, varm och helt traditionsenlig midsommar. Vi avstod dock från ”små grodorna och övriga danser”. Idag midsommardagens morgon öste regnet ner igen och allt var som vanligt. Den enda som klarade av att stå pall ute var, midsommarstången om än lite blöt o frusen.

Annons