Etiketter

, , , , , ,

Kylan fattas oss det vill säga utetemperaturen börjar krypa neråt så på det ska vi inte klaga. Men vad gäller kylboxen kryper det inte neråt utan uppåt, vi använder den som avlastningsbänk istället, till det fungerar den bra. Faktum kvarstår dock att vi är i behov av ett kylskåp. Desperat besöker vi alla affärer i Varberg för att se om de har ett kylskåp som passar in i husvagnen, det får inte vara för stort eftersom det gamla måste vara kvar. Ingenstans finns det något, då får vi tips om en affär som skulle ha små kylskåp.

Äntligen fann vi ett och nu är det på plats bakom stolen. Vi är glada igen, en stund. När Rolf kom in i husvagnen såg han vatten på golvet, någonstans läcker det, men var. Jo efter att han monterat ner nästan en tredjedel av inredningen fann han felet, en Y-koppling med en liten spricka. Lätt ordnat bara att åka in o köpa en ny.

Men bilen vill inte starta, motorn är helt tyst. Det visar sig att när man har den där kylboxen inkopplad i bilen måste den stängas av i samma ögonblick man stänger av motorn. Den drar ur all ström annars. Vilken tur att han fick en hjälpstartare i julklapp av mig, som fungerade dessutom. Köprundan fungerade inte, ingen y-koppling någonstans. Vi beställde sedan en via nätet hos ett företag som var väldigt serviceinriktat, kopplingen skulle vara i Varberg senast tre dagar efter.

Måndag, tisdag, onsdag ingen post, ringde företaget som kollade upp det hela och paketet låg på rätt utlämningsställe som lova. Bara att åka dit o hämta men nej, Schenker hade skrivit Eriksson i stället för Fredrikssonoch därmed ville de inte lämna ut det. Rolf höll säkert en längre föreläsning kan jag tänka men såg sedan att ordersedeln syntes genom plasten och där stod det Fredriksson.

Efter några timmar har vi ett fungerande kylskåp, bilmotor och vattenledning det är tur att han är händig.

Med lite tilltufsat humör blev det en hundpromenad sista kvällen som även den gick i en grå o blöt stil.

Badet hade även det förlorat sin tjusning och det var bara att konstatera att det blev inget saltvattensbad i Varberg i år.

Vi beslöt oss att draga vidare, Blekinge nästa. Letade länge efter ett trevligt ställe att rasta på och fann denna. Med tanke på mosstäckta betongbänkar och skuggan kan man undra vad kommer dessa dagar att bjuda på ?

Annons