Etiketter

, , , , ,

Getterön utanför Varberg är min absolut bästa campingplats. Varför, jo det tar bara tio minuter till centrum men ligger ändå på landet och vid havet. Servicen utmärkt och servicebyggnaderna har allt man behöver. Den tiden vi brukar vara där är det i princip bara personer i vår egen ålder och naturligtvis är 80% av dem hundägare. Jag funderade ett tag hur det kommer sig att så många äldre har husbil eller husvagn men förstod sedan att de flesta av dem har hund och då är det i princip enda sättet att resa i Sverige.

Här kan man se campingområdet som ligger bakom husen, det ser inte så stort ut vilket beror på att det är välplanerat, de enskilda platserna är rejält tilltagna.

Här ses området från havssidan och då förstår man att det kan kallas strandnära. Det är oftast Rolf som går på hundpromenaderna, på så sätt lär han känna såväl nya hundar som hundägare. Ibland dyker det upp en och annan bekant också. På Getterön blir det ofta vattenpromenader eftersom vår hund älskar vatten och att bada, tittar man längst upp på bilden kan man se Rolf o Bachus i ett samtal med någon.

Just i den här viken är det hundbad och Bachus sitter gärna och kollar av hur han snabbast skall kunna smita ner i vattnet, så det är koppel som gäller.

När det gäller vatten har hunden och jag samma smak, det skall vara klart, ha småsten innan sandbotten börjar och framförallt det måste finnas TÅNG och då menar jag Blåstång.

Härligaste tiden på dagen för en varm hund, en lång simtur.

Rolf avstår simturen eftersom det är lite kallt och han inte har samma typ av päls som hunden. Men att kolla in båtarna vid horisonten är trevligt det också.

Vilken tur att vi köpte den här kylboxen, det är bara ett aber, så länge den är kopplad i bilen är temperaturen OK men när den står i förtältet går temperaturen upp till 15 grader. Inte bra, dessutom står det i instruktionen att man inte bör köra den mer än tio timmar åt gången. Problemet är ju att instruktionen ligger i lådan och den öppnar man inte förrän efter man tagit hem den. Fördelen med boxen är att man kan ha varm mat i den men vad hjälper det oss och våra smör o mjölkprodukter. För bra för att vara sant alltså.

Annons