Etiketter

, , , , , , , , ,

Vi bestämde oss att åka till Ronneby Havscamping på så viss hamnade vi nästan mittemellan Ronneby och Karlskrona. Det var de två städer vi planerade att besöka.

”Ronneby Havscamping är en idyllisk fyrstjärnig camping vid havsviken i Listerby mellan Ronneby och Karlskrona. Här kan ni njuta av den rofyllda miljön och den vackra naturen samtidigt som ni har nära till alla besöksmålen i Blekinge”. Så här stod det i informationen på internet och det lät väl bra.

Väl framme fick vi en plats anvisad och de platserna var väldigt generöst tilltagna, denna vyn hade vi under hela veckan där. Serviceanläggningarna var jättefina och det fanns dessutom pool på området förutom en fin liten sandstrand. För oss och hunden är det ett extra plus om det finns hundbad. I viken som skymtar på bilden ligger det efterlängtade hundbadet.

Ankomstdagen var varm och hunden väntade otåligt på att få besöka badet. I vanliga fall har man hunden kopplad i en lång lina och på så vis får hunden bada och husse tvätta fötterna. Här var det tydligen en form av hundspa för man fick lerinpackning samtidigt, Rolf blev tio cm kortare eftersom han sjönk ner i dyn. Så fick vi då en förklaring till varför vi trots att det var varmt och gott om hundar på området ändå var ensamma i badet. Tack och lov fanns det en utmärkt hunddusch annars hade hundstackarn fått sova utomhus. Inget mer bad där. Detta fattade tydligen inte Bachus för ett par dagar senare såg han ett tillfälle att rymma, som ett spjut ner i havet för att jaga sjöfågel. Han kan inte det här med lovliga jakttider riktigt. Rolf jagade hunden och fick ånyo ett ofrivilligt gyttjebad men som tur var höll fågeln sig nära land. Annars hade vi nog fått hämta hunden i Polen.

Efter en sådan här strapatsrik dag förtjänar man något gott och som tur var tittade vi in på ICAMAXI i Ronneby när vi  kom till stan. Vilken härlig affär och bra service. Delikatesser fanns det så det var svårt att välja, höll på att frestas av en ”sillasmörgås” men det är ju inte Rolfs favorit så jag avstod. Var mer kan man köpa sillasmörgås?? Det blev kallskuret och jag vart imponerad av den unga flickan som servade mig. Då jag sa att jag ville ha lite kallskuret men bara för två personer så jag visste inte vad jag skulle ta. Då föreslog hon snabbt, men ta ett par skivor av flera sorter det är ju mycket roligare än att bara ta en sort. Hon var inte rädd för besvär och vi fick avnjuta en god måltid i en fin natur och med sommarvärme, kan det bli bättre?

Annons