Etiketter

, , , , , ,

Eftersom jag har blivit väldigt förtjust i att campa letar jag ständigt efter bra campingställe. Men jag har en del krav, badmöjligheter för såväl oss som hunden, vacker natur, gärna vid havet, inte långt från tätbebyggt område och möjlighet till förströelse.

Ett ställe som uppfyller detta är Dragsö camping, lätt att nå, man utgår från fiskargumman på fisktorget. Kör över Saltö och sedan vidare ut på Dragsö och där är det bra skyltat. Tar kanske en kvart från centrum och vips är man ute på ett väldigt vackert och lugnt ställe.

Vid entrén inte långt från receptionen står denna ovanliga anslagstavla, kul idé att göra om en gammal telefonkiosk till något användbart.

Så snart man kommer in på området ser man också den härliga badstranden som faktiskt är en riktig sandstrand. På andra sidan av vattnet ligger Karlskrona

Men vad är detta? Jo det är både förströelse och kultur i ett. En minigolfbana fast kanske inte riktigt mer en äventyrsgolfbana. Här hamnar man mitt inne i Karlskrona fast i miniatyr.

Oj då här är klockstapeln, vi hade alltså aldrig behövt att gå runt inne i centrum. Här kan man förena nytta med nöje och banan är populär för alla åldrar.

Här står han självaste Rosenbom fast i något mindre skala.

På denna camping finns allt du behöver, en enklare restaurang, kiosk och det är välordnat. Min förvåning var stor när jag kom in i ett av servicehusets toaletter. Var hittar du denna utsmyckning, blommor och doftljus på en allmän toalett på en camping? Extra stjärnor för det

Naturligtvis finns det mycket att se och göra i och omkring Karlskrona men man får inte missa en tur med någon av skärgårdsbåtarna. Bara för att se sig runt eller kanske en baddag på nån ö. det bästa av allt de lägger till på campingens brygga. ja vare sig du tältar, hyr en liten stuga eller har husvagn/bil så är det ett fantastiskt ställe att besöka.

Annons