Etiketter

, , , , , , , ,

Bilden ovan är tagen utanför stugan för några veckor sedan och visst är den stämningsfull. Förr sa man att man blev bergtagen men jag undrar om man inte kan bli fjälltagen också? Nåväl nu börjar naturen skifta i färg och det mörknar så sakteliga kring stugknuten. Ett perfekt tillfälle att visa ett par alster från en plats som verkligen ligger vid vägs ände.

Tänker på en plats som heter Storjola belägen i södra Lappland. Vi brukar ta en sväng dit varje sommar och fika tillsammans med alla myggor. Då sitter vi på stranden vid sjön Sannaren och tittar på fjälltopparna på andra sidan sjön och drömmer oss bort. Där bor det också en intressant person, en konstnär, Susan Lindström egentligen är hon f d bildlärare som tidigare arbetat i Östersund.

Hon bestämde sig för att förverkliga en dröm hon länge haft, att bli konstnär på heltid. Eftersom hon och hennes man redan hade ett fritidshus i Storjola bestämde de sig för att renovera samt bygga ut detta. De ville bli åretruntboende i fjällvärlden, vilket man lätt kan förstå om man tittar på bilden ovan. Att kunna ha ett arbetsrum med utsikt över fjäll och sjö måste onekligen späda på kreativiteten. Jag har inte sett så många av hennes målningar men de jag sett föll jag för direkt. Många motiv hämtar hon från naturen och med tanke på dess skiftningar, förändringar vid årstider mm så förstår man att det finns mycket att ta av.

Om man varit ute på camping, fiske eller jakt då känner man till att det många gånger är mysigt med en brasa.

På den här tavlan kan man titta länge, det ena motivet efter det andra dyker upp. Jag tycker den är stämningsfull man känner såväl värme som kyla när man ser på den.

Här är en annan på samma tema, lite mindre men underbar i färgerna. Susan har haft en hel del utställningar runt om i världen bland annat flera på Gallery Agora i New York. Vill ni läsa mer om henne så titta in på hennes hemsida http://www.susanlindstrom.se  själv skulle jag gärna haft en att se på nu i kvällsmörkret

Annons