Etiketter

, , , , , , , ,

Jag vet inte hur länge vi har försökt att boka bord på Borgagården i Borgafjäll, det är stört omöjligt, dels för att de tar emot endast ett fåtal gäster dels för att det är så populärt. Man kan ju undra hur ett gästgiveri vid vägs ände kan bli så populärt, men har man kvalité rakt igenom i sitt koncept ja då sprids budskapet med vinden.

Så välkomna att titta in hos familjen Wahlgren som äger och driver Gästgivaregården i Borgafjäll, södra Lappland.

I Restaurangen, med den här fantastiska utsikten över Borgahällan och Borgasjön njuter man inte enbart av maten  utan lika mycket över den otroliga naturen utanför fönstret.

Familjen Wahlgren som äger Borgagården tar endast emot högst 20 gäster per kväll, detta för att de ska kunna ägna sig helt åt sina gäster utan någon som helst stress. du har värdparet och restaurangen för dig själv en hel kväll, helt otroligt.

Carpaccio på ren med syltade trattkantareller, västerbottenost blev valet när det gäller förrätt. Förutom att det var välsmakande så var det även en fröjd att skåda.

Renkalvytterfilé med kantareller, sås på kalvfond & rödvin, sommarprimörer och rårörda lingon. Kan säga att denna filé bara smalt i munnen.

Havtornsparfait med mandelflarn, havtorn och havtornsjuice. Med tanke på att vi började med en hjortrondrink samt fick goda viner till var vi vid det här laget ganska mätta. Som man kanske förstår av menyn så är det bara lokala råvaror när det lagas mat i Borgagårdens kök. Tillgången till vilt, fisk, örter, svamp, fågel är stor och det märks på menyn, mycket av det som används skaffar familjen själv.

I White Guide Nordic 2016 kom Borgagården tvåa i norrland i klassen ”Årets Värt en resa”. På såväl som utsida som insida av restaurangen kan man se ett otal med utmärkelser av alla de slag. Jag orkade inte läsa alla men tog ett par bilder, här ovan är det en vad gäller White guide Sveriges bästa restauranger”.

Nu är det inte bara mat som är deras specialitet utan även vinerna, deras vinkällare går inte av för ”hackor”. De flesta vinerna handplockas/inhandlas av värdparet när de är ute på olika resor, det är inte säkert du kan finna dem i handeln här hemma.Att det finns en utmärkelse från Munskänkarna känns därför helt naturligt bland alla de andra.

Borgagården är inte bara mat, det ligger vackert vid sjön med fjällen i bakgrunden, bättre ställe för rekreation är svårt att finna. Titta in på http://www.borgagården.se  om ni blir sugna på ett bra boende och lite fjällvandring, fiske eller jakt.

Annons