Idag har vi städat igenom hela huset för att se vad som måste åtgärdas, det var en hel del. Skrev en lång shoppinglista så nu vet vi i alla fall vad vi gör i morgon. Lunch måste vi i alla fall ha och bestämde oss för en enkel omelett på Coconut.

Skinkomelett och Coca Cola för 70 THB är verkligen överkomligt. Därefter en promenad för att se om det hänt något nytt.Ett enkelt garage för salänger håller på att byggas det är bra så slipper de stå ute i ur o skur och för ”sommarförvaring”. Därefter fick vi syn på lite palmer med orange band runt stammen.

Nyfiken som jag är måste jag fråga någon om varför. Som svar fick jag att det har kommit insekter som äter sig in i stammen och de tycks börja vid palmens topp. Får de vara kvar kommer palmen att förstöras och därför gör man ett hål långt ner på stammen och sprutar in gift. Det hålet cementeras igen och man sätter på ett orange band för att märka ut det. Antar att även cocosnötterna på dessa träd blir giftiga. Eftersom detta kan vara ett stort problem för många ägare så går regeringen in och hjälper till med kostnaden för denna åtgärd.

Middagen avnjöts på Jungle en liten restaurang mitt emot husområdet.

Det blev en lång trevlig middag tillsammans med ett par grannar, menyn bestod av fläskfilé med bearnaise, pom fritt, vitt vin och en smarrig dessert. Idag lyxade vi till det, så en dryg hundralapp blev det. Får snåla i morgon.

Friterade honungsdränkta bananer med glass o grädde, nej det här går inte an. Måste bli nyttigare mat framöver. Nu blir det i alla fall godnatt för det är tidig uppstigning i morgon. Huset kommer att vara fullt av hantverkare.

Annons