Etiketter

, , , , , , , ,

Idag var det +29 grader och solen tittade fram tidigt på morgonen, vi beslöt oss för att ta en morgonpromenad vid halvniotiden innan det blev för hett.

Gick en bit på grusvägen som går förbi våra husområden och upptäckte plötsligt en gammal telefonkiosk. Det var längesedan man såg en sådan. Här verkar den tjänstgöra som växthus men med tanke på vilka djur som brukar trivas i denna typ av växtlighet avstod jag från att utforska vilken växt (eller orm) som fanns där inne.

När vi kom hem var renoveringsarbetet i full gång, elva sådana här pelare ska bytas ut, altantaket ska målas, spotlight sättas upp. Det lär vara fullt med folk på altanen i flera dagar. Inga sköna kvällar med fågelkvitter på ett tag.

Middagen den här kvällen intogs på Kaews som är belägen på Mellanvägen i Huay Yang. Ett matställe vi varit på flera gånger när vi varit här. Trevligt och god mat.

Det ser relativt enkelt ut när man kommer men så här ser det ut på restaurangerna här. Här serveras såväl europeisk som thailändsk mat.

En liten titt i menyn, själv valde jag Pork med rostad vitlök och ris, och som dryck sodavatten.

Visst ser det gott ut för det var det, mätt blev jag också. Här beställer man oftast ris som extra tillbehör. Priset denna kväll blev totalt 150 THB vilket motsvarar 44 svenska kronor i dagens kurs.

Väl hemma igen blev det kaffe och en av våra grannar bjöd på utsökt ”godis” till det. Lite lyx från en chokladfabrik och bageri i Hua Hin. Bra avslut på en dag.

Annons