Etiketter

, ,

I Huay Yang är det alltid små matmarknader varje dag, vilket betyder färska varor. På fredagar är det en lite större marknad bakom isfabriken som ligger mitt i byn. Den börjar redan vid 06.00 på morgonen så egentligen är det inte riktigt vår melodi så att säga.

Vill man ha stora fina o färska räkor, ja då är det bara att kliva upp och åka iväg 06.30 eftersom den bara håller på ett par timmar. Det är fortfarande lite mörkt ute vid halv sjutiden men vi är inte först vilket man kan se på bilden.

Det finns allt i matväg och just denna dag var det tomater och vitlök som stod på inköpslistan.

Rolf kollade noga och fick tag i två fina tomater och en vitlök, priset blev 20 THB billigt eller dyr? Ingen aning.

Själv upptäckte jag ett stånd med små Donaut´s för 7 bath styck, jag var nog inte den enda turisten som stannade där. Det blev i alla fall sex stycken till eftermiddagskaffet.

Här hjälps alla i familjen åt gammal som ung. Marknaden kan man väl jämföra med ICAMAXI hemma. Åtminstone vad gäller plats att mötas på, vi träffade två thailändskor som vi skvallrade en stund med. Hade inte träffat dem på ett par år

Nu var det ju räkor vi skulle köpa men som vanligt var jag ju tvungen att kolla runt lite. Dagens pris 250 Bath per kilo. Jag plockade ut 20 stycken det blev 100 bath och vi hade nog inte orkat med en enda till. Det bästa är att man plockar ut dem man vill ha samt säger att man vill ha dem skalade, kommer tillbaka efter 20 minuter hämtar och betalar.

Dags att åka hem igen nu har det ljusnat och man kan skymta Burmabergen i bakgrunden. Detta är nog den skönaste stunden på dagen.

Annons