Etiketter

, ,

En favoritpromenad är den att gå på stranden, här i Huay Yang är den så lång att man inte kan se dess ände. Man kan alltså ta hur långa promenader som helst. Då har jag tydligen inte räknat med vad naturens krafter kan åstadkomma. Stranden var sig inte lik den här gången.

I början såg det bra ut, fast jag måste nog erkänna att det är ganska tungt att gå i mjuk sand och dessutom går man ju på ett snett underlag.

 

Jag trodde att den konstgjorda kanalen skulle vara borta när vi kom ner men inte. Den har bildat en typ av damm och hur den ska försvinna har jag ingen aning om. En sak vet jag dock, tror inte jag skulle vilja bo så här nära havet. Antar att jag var tvungen att se efter varje kväll så inte den där ”sjön” gräver sig under huset.

På ett ställe hade dessutom havet ätit sig in mot land och gräver ut marken vilket gör att man måste gå i vattnet för att kunna gå vidare. Det gick an men det fanns en form av blommor/revor som kändes väldigt obehagliga mot fötterna. Som om dom skulle slingra sig runt benen.

Vi kom i alla fall fram till fast och torr sand igen och då kändes det bra. Väl där såg vi ett matställe som vi inte kunde minnas fanns där förra gången. Malee, väldigt fräscht och fint. Riktiga toaletter och duschar. Trevlig personal, gratis att använda solstolar vill man ha dynor kostar det 50 THB styck. Men det går lika bra att sitta utan dynor.

Omtyckt massageställe med rimligt pris, 300 THB för massage med cocosolja kan nästan gissa vilka som kommer att gå dit i vår familj.

Hungrig som man är passade vi på att äta lite, ”freid eggsandwish” stod det på menyn. 80 THB och en flaska vatten för 10 THB det låter väl överkomligt.

Havet började bli lite aggresivt och jag tror det började närma sig att bli flod. Alltså bästa att återvända eftersom vi tänkte ta samma väg tillbaka.

Svalornas hus var sig likt, i de små gluggarna flyger svalorna in till sina bon. Dessa bon plockas sedan ner och säljs till exklusiva restauranger i Asien. Svalbosoppa är en dyr delikatess.Ibland tittar jag efter annorlunda snäckor, den här var annorlunda men jag tvivlar på att det var en snäcka.

På väg hem igen och nu kan man se den nya betonglagda vägen skymta en bit fram, bred och bra. Nästa gång vi ska till havet blir det med motorcykel för denna vag var inte att rekommendera. Det finns fler trevliga matställen på stranden men dem tar jag en annan dag.

Annons