Etiketter

, , , , , ,

Om ni ska ge bort eller själva vill läsa en bok, ja då kan jag rekommendera dessa två. Måste dock varna för att det kan bli sträckläsning. Förutom den höga spänningsnivån så finns de även i pocketvariant vilket gör dem till en perfekt ”gåbortspresent”.

Karin Alfredssons bok, Skrik tyst så inte grannarna hör tilltalade mig inte först men jag köpte den ändå. Det är en handling i boken som kan vara direkt tagen ut verkligheten och det är inte utan att man blir lite omskakad. Man lär sig onekligen vad som kan hända runtomkring en och att man kanske bör vara lite uppmärksammad.

Nedanstående text är tagen från Adlibris sida.

Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Den andra boken är skriven av Ramona Fransson en av mina favoritförfattare. Den heter Förbjuden frihet

Även i den där här boken är handlingen tagen från verkliga livet. Blir man inte väldigt berörd när man läser den ja då är det något fel. En fantastiskt bra bok. Men jag vill inte den ”gamle” polisen ska sluta för jag älskar de här personligheterna i boken.

Nedanstående text är tagen från Adlibris hemsida.

Tina (Taahira) är en konststuderande tjej och går på Schillerska. Hennes pappa Hasib, har sitt ursprung från Palestina, dit familjen reser ett par gånger om året. Tina har en pojkvän, Andreas som också går på Schillerska. Tinas familj, som består av systern Rubi och hennes make Ismail och mamma Zafirah, är muslimer och har ingen aning om att Tina sällskapar med en svensk kille. Hasib kontrollerar Tina varje dag och hon vet att hon lever farligt. Det här året fruktar hon resan till Jerusalem, då hon är säker på att bli bortgift.

Annons