Etiketter

, , ,

Det finns alltid ett skäl om man känner för att fira och nu har ytterligare ett par från den gamla tiden kommit hit. Det är alltid lika trevligt att träffas, efter femton år har vi lärt känna varandra ganska väl, så det blev ännu en kväll på Sea and Sea. Det hänger skyltar med deras namn och telefonnummer efter vägarna, vill man dit ringer man bara och beställer hämtning. Det är gratis men 20 THB i dricks till chauffören är väl skäligt.

När man väl kommit in genom entrén möts man av den vackra poolen. Det finns flera på området och den här kvällen var det ”förmodligen” ungdomar från Bangkok som hade en riktig härlig weekend där. Det plaskades och lektes.

Vi valde att gå en trappa ner från restaurangen för att sätta oss vid ett bord som var placerat i sanden. Härligt att höra vågskvalpet.

Massor med små lampor har satts upp i palmer och ställningar vilket ger en underbar stämning i den mörka natten. Jag tänker ofta på hur härligt detta är om man jämför med alla stela perfekta restauranger som finns. Faktum är att dagtid kan man gå via stranden hit, förbi Surin och Mumsa därefter ligger Sea and Sea, det finns lekplats för de mindre, man kan äta lunch och för 100THB kan man bada i poolen. Men det är kvällarna som är häftigast här.

Tråkig som man är när det gäller att välja mat så blev det för min del Fish and chips denna kväll.

De övriga tog thaimat och den var som synes lite starkare men utan tvekan det är thaimat man skall äta här.

Efter några timmar när mättnaden hade infunnit sig var det dags att åka hem. Rolf var först på plats, orolig att bli lämnad i mörkret.

När alla fått sin plats körde vi hemåt och eftersom det inte finns någon belysning efter vägen kan jag lova att det är svart. Bara hemfärden är en upplevelse. För den som undrar över mina naglar, ja det är lite som med askungen efter ett visst klockslag försvinner det. Eftersom vi skall åka till Hua Hin i morgon hinner jag inte få bort det blir att gå med knutna nävar. Höll i ett och ett halvt dygn men då var de finns i alla fall.

Annons