Etiketter

, ,

Idag var det lite kvavt och lite mulet men varmt så dagen inleddes med ett långt bad i poolen. Därefter vill jag åka och se på de nitton nya småhusen vid fiskehamnen som Annika har skrivit om i sin blogg.

Märktes att det var lördag för var man såg idag så fiskades det på lite olika sätt.

Det är strax intill det här fiskelägret som husen skall byggas. Det är verkligen på tiden att lokalbefolkningen får det lite bättre, kanske beror det på den ökade turismen att det händer lite nu.

Husen är inte stora men verkar stabila och rejäla, hörde av en som är lite insatt, att de får betala 2000THB per månad och efter tjugo år så äger man huset. Är det sant låter det bra.

Men visst går det framåt, för 14 år sedan fanns det inte ett boende i Huay Yang om man kollade på booking.com. Idag är det inte mindre än åtta olika resorter. på booking.com här i byn.

Blir säkert ett trevligt område när det är klart.

Därefter tog vi en liten promenad mellan Nong Pu och Jacks. Där var det fiske må jag säga, på alla möjliga sätt, här går det tre personer i vattnet och håller ut ett nät. Fångst? Ingen aning.

Räkor finns det i alla fall, vi tittade in på Nong Pu för att äta Rolfs favoriträtt. Nummer 5 i menyn. Deep Fried prawn för 180 THB

Jag glömde bort att det även är friterad småmajs, sparris och lök eftersom det inte står i menyn, vilket gör det hela till en stor portion. Tog även kokt ris 15THB hälften blev över kan jag säga.

Rolf lät sig väl smaka och på hans tallrik var det tomt ganska snart.

När vi skulle gå träffade vi på några vänner, det gör man nästan alltid här. I den här gruppen var det två gotlänningar och en Blekingebo. Vi förstår varandra ganska bra trots dialekterna.

Annons