Etiketter

, , , , ,

Det är inget latmansgöra att vistas några veckor i Thailand, mycket som måste fixas. Nu är det i alla fall klart med fiberdragningen för internet.

Inte mindre än tre man dök upp och alla slog sig ner på golvet och satte igång med sitt jobb. Sladdar hit och dit men nu har vi perfekt internet och fort går det.

På altanen höll en annan man på att måla på räcket medan en annan noterade sitt arbete för att kunna redovisa, här går det undan ett tag var det upp till sju personer som jobbade på.

Rolf o jag tog ledigt för att åka till Jim salon på mellanvägen, Rolf för att klippa sig och jag skulle måla mina naglar.

Det gick bra och jag fick naglarna klippta, filade och omskötta.

Därefter lackning, jag brukar inte ha röda naglar men för en gångs skull varför inte. Målningstekniken påminde lite om när Rolf brukar måla husväggen hemma. Ett tunt lager gel och sedan tjockt med färg. Aj aj aj tänkte jag. Efter att hon torkat och torkat med aceton såg de skapliga ut i alla fall. Priset var 200 THB så OK.

Rolfs klippning gick riktigt bra, det blir inte bättre hemma och 150 THB är väl ett skäligt pris.

På kvällen var det dags för ett traditionellt party som hålls varje år vid den här tiden. Det är alla husägare som är på plats på Orchid 4. En tradition som skapats och hålls vid liv av en jättetrevlig granne vi har. Det börjar med att han bjuder på drink och lite tilltugg i sin stora Sala.

Därefter är bord bokat för middag på Jungle restaurang, den här kvällen var vi 27 personer och det tjattrades en hel del innan beställningen av mat var avklarad.

Att det thailändska ölet är en favoritdryck tar man inte miste på, Singha, Leo och Chang är alla representerade denna kväll.

Fast det är klart vitt vin går alltid hem i synnerhet om äter en thailändsk rätt med kyckling och superstarka kryddor. Fast med thailändskt mått var den bara medium. Eller Falangstark som personalen uttryckte det.

Bananasplit är ett säkert kort, en god efterrätt för 100THB. Det bästa här är att man behöver inte varmrätt o dylikt utan känner man för Bananasplit eller friterad banan med glass ja då beställer man bara det.

Vi drog oss hemåt i anständig tid men de lite yngre höll på till framåt 02.30. Går ju an när man bara har 15 meter till porten. Julbelysningen lyste välkomnande.

Annons