Etiketter

, , , ,

Blev ett väldigt plötsligt slut på min bloggning och långt uppehåll, nu är det dock dags att blåsa liv i den igen. Det har varit roligt att se hur många som hört av sig och funderat på varför? Men idag startar vi positivt, dagarna har blivit längre så och barnbarnet som fyllde 15 år i lördags. Det är tredje barnbarnet jag måste stå på tå för att kunna titta i deras ögon när vi pratar. Om ärligheten ska fram räcker det inte med på tå, bör väl nästan vara nån skokartong eller något.

Det blev vad man i norrland brukar kalla för go´fika. En väldigt god tårta som dessutom imponerade med sin höjd. Flera olika lager och fyllningar. Bakad och designad av födelsedagsbarnets lillasyster 12 år. Visst ser den mumsig ut.

Såg ett recept på en varm sallad i tidningen Land, kunde inte motstå att prova den. Kan garantera en smakupplevelse vad gäller sallad som även var vacker att se på.

För övrigt har dagen förflutit i sitt stilla mak, besök hos min syster på sjukhuset, slängt gammalt golvvirke på sopstationen. Ja roat mig med lite av varje. Ikväll blir det ett litet föredrag, får se hur det blir.

Varm sallad.

Dela ett Romansalladshuvud på längden, skär av lite av det gröna. Stek halvorna i smör tills de blir varma, mjuka och får lite färg.

Därefter är det lite man tager vad man haver. 1 msk nötter av något slag, hacka och rosta dem i en stekpanna. Lägg salladshalvorna på en tallrik, hacka lite salladslök, skär lite ”typ” parmaskinka i bitar, några delade vindruvor, det gröna från salladen, riven mögelost 1 msk till varje. Några ruccolasalladsblad om man vill. Lägg allt över den varma salladen. Skiva päron o lägg vid sidan samt dekorera med vad man har. En lätt vinägrett eller som jag hade Cesardressing över.

Så otroligt gott. En rätt för en myskväll eller med ost o bröd vid något festligt tillfälle.

Annons