Visst kan man konstatera att dagarna blir allt längre och det är väldigt skönt, inte minst humöret mår bra av det. Däremot kan man inte lyssna på nyheterna för mycket, det mår definitivt inte humöret bra av. Tre kronor förlorar kvartsfinalen i ishockey mot Tyskland, man kan knappt inte föreställa sig hur det påverkar stämningen i de svenska hemmen denna dag. Jag köpte en påse Nonstopp och en liter apelsinjiuce till Rolf, choklad o vitaminer skall vara stämningshöjande sägs det. Ett tag var jag inne på att tända ett ljus, finns inget så vackert som att titta på ett levande ljus när lågan skiftar i färg och form.

Vi fick ett så vackert stearinljus i julas fast ju mer jag tittar på det desto mer tvekar jag att tända det. Det gör sig så bra som det är så det fick bli vanliga Liljeholmens kronljus. Ja jag Ikeas då om man ska vara så noga. Det här får stå kvar och glädja oss med form och färg ett tag till.

Ibland får man lite små överraskningar och här ser ni en, grannen som bor lite längre bort på vägen kom med sex ägg.

Det är inte bara färgerna på skalen som är annorlunda även gulorna har en stark gul färg. Antar att det beror på att de får bra mat och lever ganska fritt. Det kan i och för sig ha sitt pris eftersom räven dyker upp ibland och då kan en och annan höna försvinna. Fast räven ska ha mat den också, naturens gång. Räven tar hönan och vi äggen fast i omvänd ordning förstås.

Nu är det hockey igen, Almtuna mot Leksand och ställningen är 0 – 5, kan säga att det är inte några hejarop jag hör från Rolf i soffhörnan precis, tror han hejar på Almtuna?? Får ansluta mig till hejaklacken så det blir nått resultat av det hela.

Annons