Etiketter

, ,

Eftersom vi håller på att renovera vårt kök finns det inte så mycket utrymme att laga mat på, dessutom används matrummet som skafferi. Vi tog tillfället i akt att bjuda barn o barnbarn på ”torsdagsmys”, passade bra eftersom det är sportlovsvecka. Det fick alltså bli en kvällsbuffé på Pong´s. Ett asiatiskt ställe som är ganska nyöppnat i Uppsala, passar väldigt bra eftersom det finns något för alla.

 Sushi fanns naturligtvis i alla de former och färger, ett rikt utbud med andra ord. Faten fylldes på stup i ett eftersom de hade en rykande åtgång. Trevligt tyckte jag att man satsas på mindre fat det gör att det hela blir lite mer privat. I vårt sällskap var åldrarna från 7 till 74 år och nog märktes det att ju yngre man var desto mer van var man vid sushi.

Min tallrik var väldigt sparsam och sushin valdes med omsorg. Räkor, avocado, lax ser man tydligt vad det är. Jag smällde till med en trekantig räkkaka som var friterad och väldigt god. Även en kinesisk liten dumpling kom med. Dumplingen väckte minnen från det vi var på en resa i Peking, en väninna och jag beställde fyra dumplings var på en restaurang. Servitrisen såg lite förvånad ut men ok, vad vi inte visste var att vi skulle få ”ångkorgar” med sex ganska stora dumplings i. Det blev som sagt fyra korgar var och hur gärna man än vill kan man inte äta så många fläskfyllda ”ogräddade bullar”. Storleken ovan är mer passande.

Sonen är mer van att äta olika sorters mat och här kan man se en dumpling i mer normal storlek. Här visar jag bara lite ”förrätt” det stora buffébordet innehåller all tänkbar mat från olika asiatiska länder. Visst kunde man tydligt känna igen Thailändskt, Kinesiskt och Japanskt. Det jag saknade var mat från Kambodja där lagas så goda fisk och kötträtter med den berömda kambodjanska svartpepparn, den lär ju vara världens bästa peppar. Efter att vi ätit hela veckans matbehov på en kväll som dessutom avslutats med mjukglass var det dags att dra sig hemåt. Servitören var ny men trevlig och gjorde sitt bästa för att vi skulle trivas. Jag brukar läsa lite omdömen innan jag går ut på restaurang. Pong´s verkar vara populärt, dock var det någon som skrev; kolla notan för vi fick betala drycken för gästerna som suttit vid vårt bord innan oss. Ingen fara vi tog kvitto. Vi kollade det inte förrän vi kom hem och då upptäckte vi att vi betalat två starköl för 135:-, undrar om det var gästerna som suttit där innan oss? Lurad………  De hade dock glömt debitera oss en cola, en zingo och en öl så lurad….

Annons