Etiketter

, , ,

Idag visade kung Bore sig inte från den bästa sidan, nej det var – 14 C (6,8F) när Rolf skulle ut med hunden. Kan lova att det biter lite när man kommer direkt från sängvärmen. Å andra sidan får man vara glad att vi inte är i stugan i Borgafjäll under sportlovet, där var det -30C (-22F) och då kan man hålla sig för skratt. Det kan verkligen kallas, svinkallt. Varför heter det svinkallt, ja inte har det med några grisar/svin att göra, nej om jag är rätt uppdaterad är ”svin” en förstärkning för kallt. Det lär ha förekommit i skrift runt 1920-talet, inte så gammalt ord alltså.

Det har varit minusgrader i hela landet idag så vi kan glömma bort det där snacket om att våren var på väg i södra Sverige. Nej nu är det iskyla som gäller.

Det passar ju bra eftersom jag nu är klar med de båda halsdukarna jag stickat. De är runt 150 cm långa och garanterat mjuka o sköna. En ljusgrå och en svart, tittar man noga kan man se att det något som ser ut som små ränder i ljust. Det är reflexgarn vilket betyder att när ljuset faller på halsdukarna så blir det reflexer, på fotot är det en lampa som lyser på dem.

I köket är det också kallt även om det trots allt är plusgrader men det beror på att vi har fått för oss att göra om det lite grand. Fast det är klart det ena ger det andra så vem vet var vi hamnar till slut.

Vi har ju trätak i hela huset och jag har alltid tyckt om dem, de ger en varm och inbonad känsla. Men så fick jag för mig att vi kanske skulle måla om ett tak till vitt. Men icke, det är svårt och blir inte bra sa Rolf som annars är väldigt pigg på att anta utmaningar. Det var för några år sedan. Men nu slumpade det sig så att när snickaren var här förra veckan stannade han till precis innan han skulle gå och sa; om det vore jag skulle jag måla taket vitt.

Ha ha gissa vem som tyckte det var roligt, Rolf var kanske måttligt road men han inhandlade förseglingsfärg och takfärg ganska omgående. Nu ser ovanstående tak ut som nedan.

Snyggt va, ska bli roligt att se vart det här slutar men än så länge är jag nöjd. Dock känns det lite kallt även här just nu.

Annons